Ημερομηνίες: 26,27/04/2019 Αναχώρηση απο:Λάρισα, Βόλο, Θεσσαονίκη
τιμη απο €129 /ατομο
Οδική εκδρομή στα Ιωάννινα και στα Ζαγοροχώρια.
Εκδρομή στα Ιωάννινα, Πάσχα 2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΝΗΣΑΚΙ - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ
 
Αναχώρηση στις 07.30 και διαμέσου της Εγνατίας οδού άφιξη στο Μπιζάνι στο περίφημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Π. Βρέλλη. Εξαιρετικά ομοιώματα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας βρίσκονται εκεί για να σας θυμίσουν μερικές από τις μορφές που σημάδεψαν τον τόπο. Επόμενη επίσκεψή μας θα είναι στο περίφημο σπήλαιο του Περάματος, που η φύση το έκτιζε σταγόνα-σταγόνα χιλιάδες χρόνια και θεωρείται το μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα και το ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Έπειτα θα μεταβούμε με καραβάκι στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης, με τα πολλά μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε την Φιλανθρωπινή και το μοναστήρι του Αγ Παντελεήμονα, όπου το 1822 σκότωσαν τον Αλή Πασά. Αργά το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου.

2η ημέρα: ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ - ΚΑΛΠΑΚΙ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ
 
Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για επίσκεψη στο Μπουραζάνι, μέσα σε ένα θαυμάσιο τοπίο, κοντά στα Ελληνο-αλβανικά σύνορα. Θα δούμε ακόμα το μοναστήρι της Μολυβδοσκέπαστης (του 670) και το πολεμικό μουσείο του Ελληνοιταλικού πολέμου (1940-41) στο Καλπάκι. Συνεχίζουμε για τα περίφημα Ζαγοροχώρια. Στο κεντρικό Ζαγόρι, θα θαυμάσουμε την άγρια φυσική ομορφιά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών. Θα δούμε γραφικά τοξωτά πέτρινα γεφύρια και στο Μονοδένδρι το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής (1412) κτισμένο σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της χαράδρας του Βίκου. Θα έχουμε χρόνο για ένα γεύμα στο γραφικό κεφαλοχώρι, την πατρίδα του Γιάννη Βηλαρά και της Μαρίκας Κοτοπούλη στην καρδιά του Ζαγορίου, το Τσεπέλοβο. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για να ξεκουραστούμε και θα παρακολουθήσουμε το βράδυ την Ανάσταση.

3η ημέρα: ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ - ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ
 
Πρόγευμα και αναχώρηση για το μαγευτικό Αργυρόκαστρο (Gjirokastra), προπύργιο της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας. Η πόλη είναι κτισμένη στην πλαγιά που περιβάλλει την ακρόπολη, σε ένα οροπέδιο. Θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο που περιλαμβάνει ένα στρατιωτικό μουσείο, κατειλημμένα πυροβόλα, ενθύμια της Κομμουνιστικής αντίστασης κατά της Γερμανικής κατοχής, καθώς και κατειλημμένο αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Θα δούμε την ακρόπολη της πόλης και θα θαυμάσουμε πανοραμικά το τοπίο ενός ιδιαίτερα παραδοσιακού χώρου που τελεί υπό την προστασία της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα στενά της πόλης. Συνεχίζουμε για τους Άγιους Σαράντα. Θα εντυπωσιαστείτε από τη ρυμοτομία και τα καινούργια κτίρια, όπως επίσης και από τη σύγχρονη υποδομή που υπάρχει. Η παραλιακή διαδρομή, θα σας φέρει πολύ κοντά στην Κέρκυρα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
 
Αυτή την τελευταία μέρα της εκδρομής και μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων το οποίο βρίσκεται μέσα στο κάστρο και στεγάζεται στο τζαμί του Ασλάν πασά (17ος αιώνας). Το σημαντικό αυτό Μουσείο φιλοξενεί τρεις συλλογές, αντιπροσωπευτικές των κατοίκων του κάστρου κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του: χριστιανική, εβραϊκή και μουσουλμανική. Επίσης μπορεί κανείς να δει όπλα και ενδυμασίες χαρακτηριστικές της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το χωριό που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, το Μέτσοβο. Θα επισκεφθούμε το αρχοντικό Τοσίτσα (μουσείο λαϊκής τέχνης) και την πινακοθήκη του Ε. Αβέρωφ (με πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών). Θα έχουμε χρόνο για γεύμα στην γραφική πλατεία και θα πάρουμε έπειτα τον δρόμο της επιστροφής κρατώντας όλες τις όμορφες εικόνες.

Στην 3ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 3η ημέρα του προγράμματος
Για την εκδρομή στο Αργυρόκαστρο - Αγ. Σαράντα: Απαιτείται Διαβατήριο (με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα) ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα (όχι υπηρεσιακή).
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλοή σας
 • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Highlights
 • Ιωάννινα
 • Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων
 • Σπήλαιο Περάματος
 • Μπουραζάνι
 • Καλπάκι
 • Ζαγοροχώρια
 • Αργυρόκαστρο
 • Άγιοι Σαράντα
 • Μέτσοβο