Ημερομηνίες: 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 Αναχώρηση απο:Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Tags: Αμμάν, Πέτρα, Νεκρά Θάλασσα, Άκαμπα, Γέρασα, Μάταμπα, Νέμπο, Βηθανία, Ουάντι Ραμ
Επικοινωνηστε μαζι μας για τιμη
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία SPECIAL CATEGORY με πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά!
Πανόραμα Ιορδανίας
Κυριακή 31 Μαρτίου με Κυριακή 07 Απριλίου 2019 – 8 ημέρες  //  Με πτήσεις της ROYAL JORDANIAN
με 1.450 € / άτομο (συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων)
Θα επισκεφτούμε: Αμμάν, Πέτρα, Νεκρά Θάλασσα, Άκαμπα, Γέρασα, Μάταμπα, Νέμπο, Βηθανία, Ουάντι Ραμ
Την άνοιξη ταξιδεύουμε στην Ιορδανία, για να γνωρίσουμε τον υπέροχο κόσμο της Μέσης Ανατολής. Μέσα σε 8 ημέρες θα γνωρίσουμε το σταυροδρόμι πολιτισμών, την περιοχή που άνθισε κάτω από τους Ναβαταίους και τους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς, προσφέροντας σήμερα κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους, παγκόσμιας αναγνώρισης.
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία SPECIAL CATEGORY με πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά και ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδρομών και περιηγήσεων με Ελληνόφωνο ξεναγό – με απευθείας πτήσεις της Royal Jordanian.
Τα 10 highlights της εκδρομής
Γνωρίστε την ιστορία της Ιορδανίας μέσα από τα αξιοθέατα του Αμμάν
Περιπλανηθείτε στα μέρη που βαφτίστηκε ο Ιησούς, στη Βηθανία
Θαυμάστε τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων στη Μάνταμπα
Αγναντέψτε την Γη της Επαγγελίας από το όρος Νέμπο
Ακολουθήστε τα χνάρια του Λόρενς της Αραβίας, καθώς θα διαβαίνετε το Ουάντι Ραμ
Ιππεύστε άλογα για να φθάσετε στην είσοδο του φαραγγιού της «ρόδινης πόλης της ερήμου», της Πέτρας
Μαγευτείτε από την ανυπέρβλητη μαγεία της νυχτερινής Πέτρας
Απολαύστε στιγμές χαλάρωσης στην παραθεριστική πόλης της Ερυθράς Θάλασσας, της Άκαμπα
Πατήστε στο χαμηλότερο σημείο της γης. Επιπλεύστε στα νερά της Νεκράς Θάλασσας και απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης
Διασχίστε την οδό της κιονοστοιχίας στα σπουδαία Γέρασα
Λίγα λόγια για την Ιορδανία
Η Ιορδανία, αν και είναι ένα μικρό έθνος, προτείνει στον επισκέπτη έναν απίστευτο πλούτο ταξιδιωτικών εμπειριών. Φιλοξενεί τέσσερις χώρους της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, συμπεριλαμβανομένου της μαγευτικής ρόδινης πόλης της ερήμου, της Πέτρας και του απίστευτου γεωμορφολογικού τοπίου του Ουάντι Ραμ, με τα βουνά από γρανίτη και την πολύχρωμη άμμο. Η χώρα προσφέρεται για πολιτιστική και αρχαιολογική εξερεύνηση, με εντυπωσιακή ποικιλία σε προτεινόμενες δραστηριότητες και τοπία. Η σχετικά μικρή έκταση της χώρας, εξασφαλίζει εύκολη και γρήγορη οδική μετακίνηση, με τα σημαντικότερα αξιοθέατα να βρίσκονται λίγες μόλις ώρες μακριά. Η Ιορδανία είναι κατάλληλος προορισμός τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες, με υπέροχους αρχαιολογικούς χώρους και συναρπαστικά τοπία, προσφέροντας συνάμα και εξαιρετικές εναλλακτικές επιλογές για νεολαία με δραστηριότητες περιπέτειας. Οι Ιορδανοί είναι θερμοί και φιλόξενοι, με την παραδοσιακή βεδουίνικη παράδοση της φιλοξενίας να ισχύει σε μεγάλο βαθμό και σήμερα.
Βασικά αξιοθέατα της χώρας
Το τουριστικό μαργαριτάρι της Ιορδανίας είναι φυσικά η Πέτρα, ένα από τα κορυφαία αρχαιολογικά θαύματα του κόσμου. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι πραγματικά μεγαλοπρεπής – μία μοναδική εμπειρία ζωής, και καθώς θα διασχίσετε το στενό φαράγγι (νιώθοντας σαν τον Ιντιάνα Τζόουνς) και φτάσετε στο θησαυροφυλάκιο, θα καταλάβετε αμέσως, γιατί η Ιορδανία βρίσκεται σε όλες τις ταξιδιωτικές μπροσούρες του κόσμου και αποτελεί όνειρο κάθε ταξιδευτή. Εκτός της Πέτρας, θα εντυπωσιαστείτε από το τοπίο της κοιλάδας του Ουάντι Ραμ, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές σε κινηματογραφικές παραγωγές για να απεικονίσει άλλους πλανήτες. Η πρωτεύουσα Αμμάν, είναι μία κατά βάση σύγχρονη πόλη, αλλά διαθέτει μερικά εξαιρετικά ερείπια και φυσικά το αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο. Βόρεια του Αμμάν, βρίσκεται η Γέρασα, σπουδαία ελληνική πόλη της περίφημης Δεκάπολης, όπου θα απολαύσετε ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία θέατρα του κόσμου. Η Νεκρά Θάλασσα αποτελεί επίσης ένα δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό για χαλάρωση και αναζωογόνηση, με το θαλασσινό νερό να περιέχει 10 φορές περισσότερο αλάτι από τον ωκεανό. Για τους λάτρεις του βυθού και των καταδύσεων, στη νότια άκρη της χώρας, βρίσκεται η παραθεριστική πόλη Άκαμπα στις ακτές της Ερυθράς θάλασσας, απ’ όπου ξεκινάνε καθημερινές κρουαζιέρες και θαλάσσιες δραστηριότητες. Στη Μάνταμπα θα δείτε υπέροχα ψηφιδωτά και τον χάρτη των Αγίων Τόπων στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Από τον όρο Νέμπο θα απολαύσετε την Γη της Επαγγελίας, και στη Βηθανία θα δείτε το μέρος στο οποίο, με βάση τις Γραφές, πιστεύεται ότι βαπτίσθηκε ο Ιησούς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα, 31 Μαρτίου: Αθήνα ή Θεσσαλονίκη – Αμμάν
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Αμμάν. Άφιξη και συνάντηση με τον ξεναγό μας. Μεταφορά στο κέντρο του Αμμάν, όπου θα ακολουθήσει μία πρώτη σύντομη περιήγηση και γνωριμία της πρωτεύουσας της Ιορδανίας, μιας μεγαλούπολης της Μέσης Ανατολής, που σφύζει από ζωή, γεμάτη χρώματα, ήχους και αντιθέσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο με πλήρη ενημέρωση του προγράμματος που θα ακολουθήσουμε τις επόμενες ημέρες, με όλες τις σημαντικές πληροφορίες και διευκρινίσεις. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα, 01 Απριλίου: Αμμάν – Μάνταμπα – Νέμπο – Βηθανία – Πέτρα
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τη νότια Ιορδανία και την Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι η Μάνταμπα ή Μαδηβά, σημαντικό χριστιανικό κέντρο της χώρας, διάσημο για τους τεχνίτες ψηφιδωτών. Εδώ θα περιηγηθούμε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων, του 6ου αιώνα μ.Χ, με όλα τα ιερά προσκυνήματα. Επόμενος σταθμός μας το όρος Νέμπο, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα προς την Γη της Επαγγελίας του Μωυσή, δηλαδή την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Βηθανία, έναν ακόμη σημαντικό Χριστιανικό χώρο, καθώς εκεί βαφτίστηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Συνεχίζουμε για την Πέτρα, ίσως τον πιο εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Μέσης Ανατολής. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Πέτρα και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα, 02 Απριλίου: Πέτρα
Πρόγευμα. Μετάβαση νωρίς το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο για να προλάβουμε το μεγάλο πλήθος επισκεπτών, αλλά και να θαυμάσουμε τα μνημεία με το καταλληλότερο φυσικό φωτισμό. Η Πέτρα, γνωστή ως η ρόδινη πόλη της ερήμου, αποτελεί μια από τις πιο μυστηριώδεις πόλεις της αρχαιότητας, μιας πόλης λαξευμένης μέσα σε ένα βαθύ φαράγγι, ένα αξιοθαύμαστο πολιτιστικό κέντρο των Ναβαταίων. Διασχίζοντας το στενό φαράγγι Σικ με τις κάθετες πλαγιές που ξεπερνούν τα 50 μέτρα, αλά σύγχρονοι Ιντιάνα Τζοουνς, θα φτάσουμε στο μαγευτικό Θησαυροφυλάκιο. Η εικόνα του λαξευμένου μνημείου να προβάλει μέσα από ο στενό πέρασμα, κόβει την ανάσα όλων των επισκεπτών. Στην ολοήμερη επίσκεψη μας θα διασχίσουμε το δρόμο των προσόψεων, την νεκρόπολη των Βασιλικών τάφων, θα δούμε το θέατρο, διάφορους αρχαίους και βυζαντινούς ναούς, τη φυλακή και άλλα ρωμαϊκά μνημεία. Θα συνεχίσουμε για άλλα 50 λεπτά και ανεβαίνοντας περίπου 800 λαξευμένα σκαλοπάτια,  θα φτάσουμε στο μεγαλοπρεπές Μοναστήρι, το δεύτερο δημοφιλέστερο κτίσμα του χώρου. Μετά την απαραίτητη ξεκούραση, θα επιστρέψουμε πίσω, μέσα από τις ομάδες ταξιδιωτών, τους πλανόδιους πωλητές και τους καμηλιέρηδες. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο στην πισίνα του ξενοδοχείου και χαλάρωση μετά την κουραστική πεζοπορία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα, 03 Απριλίου: Μικρή & Νυχτερινή Πέτρα
Πρωινό και μετάβαση λίγα χιλιόμετρα από την Πέτρα, στην Μπέιντα ή την «Μικρή Πέτρα», όπως αποκαλείται.  Αυτή ήταν η πρώτη πόλη των Ναβαταίων, και ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους του Βορρά. Όπως και στην Πέτρα, τα κτίρια είναι εξίσου εντυπωσιακά. Θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές.  Ακολουθεί η επίσκεψη του μουσείου της Πέτρας, για να κατανοήσουμε καλύτερα μέσα από τα εκθέματα και την αναπαράσταση του ευρύτερου χώρου, την ιστορική πορεία της περιοχής και της κατασκευής των μνημείων διαφορετικών πολιτισμών. Νωρίς το βράδυ, μας περιμένει ακόμη μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Θα διασχίσουμε ξανά το φαράγγι της Πέτρα ιππεύοντας άλογα, για να απολαύσουμε το Θησαυροφυλάκιο και άλλα μνημεία τη νύχτα, με κεριά και έναστρο ουρανό. Ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσουμε ένα γεμάτο διήμερο πρόγραμμα στο κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα, 04 Απριλίου: Πέτρα – Ουάντι Ραμ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την κοιλάδα του Φεγγαριού, το Ουάντι Ραμ, όπου έδρασε ο Λόρενς της Αραβίας. Εδώ θα διασχίσουμε με τζιπ 4x4 με καρότσα την ερημική περιοχή με τα συναρπαστικά γεωλογικά φαινόμενα, τις βραχογραφίες, την πολύχρωμη άμμο και τα απότομα φαράγγια. Θα κάνουμε επίσης απογευματινή πορεία με καμήλες, για να απολαύσουμε τα κόκκινα χρώματα των πετρωμάτων με τη δύση του ήλιου. Άφιξη στην πολυτελή κατασκήνωση, όπου θα ακολουθήσει παραδοσιακό βεδουίνικο δείπνο και διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια της ερήμου.

6η ημέρα, 05 Απριλίου: Ουάντι Ραμ – Άκαμπα – Νεκρά Θάλασσα
Πρωινό στην έρημο και αναχώρηση για την Άκαμπα, το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, στο νοτιότερο σημείο της Ιορδανίας και το μοναδικό λιμάνι της χώρας. Ελεύθερος χρόνος και κατευθυνόμαστε στη Νεκρά Θάλασσα, το φυσικό σύνορο μεταξύ Ιορδανίας, Ισραήλ και Δυτικής Όχθης - το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας της γης. Εδώ το θαλασσινό νερό περιέχει σχεδόν 10 φορές περισσότερο αλάτι από τον ωκεανό, δημιουργώντας ένα από τα εντυπωσιακότερα φαινόμενα του πλανήτη, στην οποία δεν μπορεί να επιζήσει καμία μορφή ζωής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο απόγευμα για να κολυμπήσετε και να χαλαρώσετε κάνοντας σπα και άλλες υπηρεσίες αναζωογόνησης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα, 06 Απριλίου: Νεκρά Θάλασσα – Γέρασα – Αμμάν
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τα Γέρασα, γνωστή και ως η «Πομπηία της Ανατολής». Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Κατά την ξενάγησή μας θα περπατήσουμε την περίφημη οδό με την κιονοστοιχία, θα δούμε τα δύο αρχαία θέατρα, το νυμφαίο και τα ερείπια των ναών. Συνεχίζουμε για το Αμμάν, όπου θα ολοκληρώσουμε την ξενάγηση των σημαντικότερων αξιοθέατων της αρχαίας Φιλαδέλφειας. Θα περιηγηθούμε στην Ακρόπολη με τα απομεινάρια του Ναού του Ηρακλή και θα επισκεφθούμε το υπέροχο Ελληνορωμαϊκό Θέατρο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο πολυσύχναστο κέντρο της πρωτεύουσας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα, 07 Απριλίου: Αμμάν – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για τη πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα, γεμάτοι υπέροχες εικόνες και μοναδικές αναμνήσεις.
ΤΙΜΕΣ
ΑναχώρησηΤΕΛΙΚΗ Τιμή σε δίκλινοΕπιβάρυνση Μονόκλινου
31/ΜΑΡ, 8 ημέρες1.450 €495 €
*Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων Τα ξενοδοχεία μας:
ΠροορισμόςΞενοδοχείοΙστοσελίδα
ΑμμάνHoliday Inn Amman 5*www.ihg.com/holidayinn 
ΠέτραOld Village 5*www.oldvillageresort.com 
Ουάντι ΡαμMazayen Rum Campwww.mazayenrumcamp.com  
Νεκρά ΘάλασσαCrown Plaza Resort & Spa 5*www.ihg.com/crowneplaza 
Οι πτήσεις μας με την Royal Jordanian:
31/ΜΑΡ     ΑΘΗΝΑ – AMMAN     RJ 132     13.35-15.40
07/ΑΠΡ     ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ     RJ 131     10.25-12.50
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια από και προς την Αθήνα σε οικονομικό ναύλο
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (330 €)
 • Μια αποσκευή και μια χειραποσκευή ανά άτομο
 • Επτά (7) διανυκτερεύσεις στα προτεινόμενα ξενοδοχεία
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
 • Μεταφορά με άλογα μέσα στο φαράγγι της Πέτρα τη μία μέρα
 • Μοναδική εμπειρία της νυχτερινής Πέτρας (Petra by night)
 • Βόλτα 1,5 ώρας με καμήλες και σαφάρι με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα στη συναρπαστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ
 • Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους
 • Επαγγελματίας Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φ.Π.Α
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα και οποιαδήποτε επιπλέον προαιρετική ενέργεια
 • Τοπικά φιλοδωρήματα/ αχθοφορικά
 • Εσωτερικό  δρομολόγιο Θεσσαλονίκη/ Ηράκλειο – Αθήνα μετ’ επιστροφής, κόστος 130 € ανά άτομο
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 • α  Ελληνικά διαβατήρια χρειάζονται βίζα κατά την άφιξη στην Ιορδανία
 • Τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το DionTours N.G. & Red Elephant δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο
 • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη, το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση
 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
 • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης
 • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις
 • Υπάρχει δυνατότητα μείωσης ή επέκτασης της διαμονής, με βάση τα δρομολόγια και τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων
 • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις διεθνείς ισοτιμίες συναλλαγής την ημερομηνία της προσφοράς. Σε περίπτωση σημαντικής διακύμανσης το γραφείο φέρει το δικαίωμα ν’ αναπροσαρμόσει την προσφορά αναλόγως