Ημερομηνίες: 18 Απριλίου 2020 Αναχώρηση απο:Θεσσαλονίκη
Tags: KOYTAΙΣΙ - ΚΑΣΤΡΟ CHATEAU MERE - KAXETI - NEKRESI - SIGHNAGHI ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΔΕΙΠΝΟ - ΜΤΣΧΕΤΑ - ΤΙΦΛΙΔΑ
τιμη απο €570 /ατομο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΟΥΤΑΪΣΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και πτήση για Κουταϊσι. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Κουταϊσι στις 12:10. Αφού γευματίσουμε θα επισκεφτούμε το μυθικό «Σπήλαιο του Προμηθέα». Είναι ένα από τα πλουσιότερα σπήλαια της Ευρώπης. Η διαδρομή στο σπήλαιο είναι 1060μέτρα και θα δούμε πάρα πολλά υπόγεια ποτάμια και πανέμορφα τοπία. Η έξοδος από το σπήλαιο γίνεται με βάρκα όπου θα απολαύσουμε τις ομορφιές του σπηλαίου εν πλώ. Συνεχίζουμε για την περιοχή Καχέτι περιοχή της Γεωργίας γνωστή για τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα περίφημα κρασιά της. Στο δρόμο θα σταματήσουμε για καφέ και σνακ στην περιοχή Σουράμι γνωστή για το Κάστρο και το Μοναστήρι της. Άφιξη στο Κάστρο - ξενοδοχείο Chateau Mere, που είναι και Οινοποιείο. Στις 22:30 θα μεταφερθούμε στο ναό Alaverdi/Αλαβέρντι (11ος αι.) - σύμβολο της ακμής του Γεωργιανού πολιτισμού. Θεωρείται ο δεύτερος ψηλότερος ναός ανάμεσα στους ορθόδοξους Ναούς στον κόσμο. Παρακολούθηση της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


2η ημέρα: ΓΚΟΡΙ - ΝΕΚΡΕΣΙ - WINE TASTING - MASTER CLASS
Πρωινό και ξεκινάμε πολύ νωρίς για το Καχέτι. Εκεί θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Nekresi, μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές εκκλησίες στη Γεωργία. Το μοναστήρι Nekresi ήταν ένα σημαντικό πνευματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Gremi Archangels’ Church complex/ Εκκλησιαστικό συγκρότημα Γκρέμι (συγκρότημα του 16ου αι. με τα γεωργιανά και περσικά στοιχεία), το οποίο από το 2007 προτάθηκε και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων υπό την προστασία της UNESCO. Θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη Σιγνάγι / Sighnaghi, την ορεινή πολιτεία που χτίστηκε στον 18ο αι. και περιβάλλεται από τείχος, που σε μέγεθος είναι δεύτερο στον κόσμο, μετά από το Σινικό τείχος της Κίνας. Θα απολαύσουμε τη θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Αλαζάνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τελάβι, όπου θα λάβουμε μέρος στο μαγείρεμα παραδοσιακού γλυκού churchkhela και του φαγητού khinkali, στο ψήσιμο του παραδοσιακού γεωργιανού ψωμιού, καθώς και σε γευσιγνωσία γεωργιανών κρασιών. Παραδοσιακό, Γεωργιανό δείπνο με σπεσιαλιτέ από τον σεφ του ξενοδοχείου και εορτασμός της Ανάστασης παραδοσιακά με τον Ταμαντά που θα κάνει τις προπόσεις. Διανυκτέρευση.


3η ημέρα: ΤΙΦΛΙΔΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΤΣΧΕΤΑ
Μετά το πρωινό αναχωρήσουμε για την πόλη της Τιφλίδας, που αποτελεί σύνθεση διάφορων και διαφορετικών πολιτισμών. Εδώ συνδυάζονται τα ευρωπαϊκά και ανατολικά στοιχεία καταλήγοντας στο γεωργιανό πολιτισμό. Η αρμονική σύνδεση του παλιού και του μοντέρνου δεν αφήνουν ψυχρό και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μόνο εδώ στην Τιφλίδα, σε μια γειτονιά της παλιάς πόλης μπορείς να δεις να συνυπάρχουν η ορθόδοξη εκκλησία, η συναγωγή, το τζαμί και η αρμένικη εκκλησία. Κάθε άνθρωπος στο δρόμο προσπαθεί να σε βοηθήσει και να σε εξυπηρετήσει. Θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Metekhi / Μετέχι (13ος. αι), το Φρούριο του Narikala/Ναρικάλα (4ος αι.), τα Sulphur Baths/Ιαματικά Λουτρά – αγαπημένο μέρος των κατοίκων της Τιφλίδας, καθώς και των ξένων, τον Sioni Cathedral /Καθεδρικό ναό Sioni (6-7 ος αι.), όπου βρίσκεται ο σταυρός της Αγίας Νίνω και ο ήλος του Χριστού, την βασιλική Anchiskhati/Anchiskhati -6ος αι., ένα από τα παλαιότερα μνημεία του είδους των βασιλικών ναών και το Georgian Museum of Arts/Γεωργιανό Μουσείο Τεχνών, την λεωφόρο Ρουσταβέλι με τα πολυτελή καταστήματα και τα επιβλητικά κτίρια, την Όπερα, το Κοινοβούλιο κ.α.. Συνεχίζουμε για την πόλη Μτσχέτα (παλιά πρωτεύουσα της Ιβηρίας). Θα έχουμε ξενάγηση στον Svetitskoveli Cathedral/Ιερό καθεδρικό ναό Σβέτιτσκοβέλι (το σύμβολο του εκχριστιανισμού της Γεωργίας (ανοικοδομημένο μεταξύ 1010-1029) και στο Jvari Monastery/ Μοναστήρι Τζβάρι (σταυρός) (6-7ος αι.). Και τα δύο ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομία της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στην υπαίθρια αγορά. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με υπέροχη θέα και ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς γεωργιανούς χορούς.


4η ημέρα: ΤΙΦΛΙΔΑ - ΚΟΥΤΑΪΣΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσουμε για το Κουταϊσι και να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • αεροπορικά εισιτήρια
 • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω
 • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
 • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία
 • Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
 • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
 • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν)
 • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες
 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα