Ημερομηνίες: 18/12, 22/12, 24/12, 2/1 Αναχώρηση απο:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tags: ΠΡΑΓΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
τιμη απο €380 /ατομο
Ιδανικό ταξίδι για οικογένειες γιατί..
- συνδυάζει τα σημαντικότερα αξιοθέατα με δραστηριότητες για παιδιά
- θα είναι μαζί σας ο συνοδός της εκδρομής, ο τοπικός ξεναγός και ειδική παιδαγωγός
- θα υπάρχουν τις απογευματινές ώρες δραστηριότητες-παιχνίδια από την παιδαγωγό στο ξενοδοχείο
- θα κάνετε νέους φίλους εσείς και τα παιδιά σας
- θα απολαύσετε ένα ταξίδι, χωρίς πολλές έννοιες

ΠΡΑΓΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ LEGO - ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΛΔΑΒΑ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, γνωριμία με τον αρχηγό της εκδρομής & την παιδαγωγό μας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Πράγας. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Τσεχίας και θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα μας ξενάγηση πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τα ακριβότερα καταστήματα οίκων μόδας, τα πολυτελή εστιατόρια και καφέ και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πλατεία της παλιάς πόλης. Στολισμένη με όμορφα κτίρια, παλιά παλάτια όπως του Κίνσκι, την όμορφη παλιά βασιλική εκκλησία της Παναγίας του Τιν, γνωστή για τους δύο πύργους του Αδάμ και της Έυας και την εκκλησία του Αγ.Νικολάου. Θα θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, το νέο δημαρχείο και θα φτάσουμε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου του ΙV. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, την πλατεία Vaclav, σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πράγας και θα δούμε επίσης το επιβλητικό κτίσμα του μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ ανακαλύψτε την εύθυμη και διασκεδαστική πλευρά της Πράγας.

2η ημέρα: ΜΟΥΣΕΙΑ LEGO ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ – ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας ξεκινάει με το Μουσείο LEGO της Πράγας. Ενώ οι γονείς θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε έναν καφέ, τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν δικά τους εκθέματα με βάση την ιστορία τωνLEGO που απεικονίζεται στο συγκεκριμένο μουσείο. Μετά από το πολύωρο πρόγραμμα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό στην Παλιά Πόλη και αμέσως μετά επίσκεψη στο μουσείο σοκολάτας της Πράγας που δεν απέχει πολύ από την κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί θα μάθουμε για την ιστορία της σοκολάτας στα τελευταία 3000 χρόνια. Με τα εισιτήρια υπάρχει το προνόμιο “all you can eat” για να δοκιμάσουμε όλα τα “εκθέματα” του μουσείου και αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στο εργαστήριο παρασκευής σοκολάτας που προσφέρει το μουσείο. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε τον κοντινό Λαβύρινθο με τους Καθρέφτες, πρόκειται για ένα κτίριο που δημιουργήθηκε το 1891 όπου εξωτερικά μοιάζει με κάστρο αλλά σε αντίθεση με τα διάφορα κλασσικά κάστρα της χώρας, μέσα θα βρούμε λαβύρινθους γεμάτο καθρέφτες στους τοίχους. Πρώτα οι επισκέπτες περνάνε από ένα διόραμα - αντίγραφο επίθεσης στην Γέφυρα Charles το 1648 και ακριβώς επόμενος είναι ο “λαβύρινθος του γέλιου” , όπως έχει ονομαστεί όπου θα περιτριγυριστούμε από κυρτούς καθρέφτες που αλλάζουν με περίεργους τρόπους την εικόνα μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Σε ειδική αίθουσα τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να ζωγραφίσουν με τη βοήθεια της παιδαγωγού. Το βράδυ προαιρετική έξοδος στο φημισμένο μαύρο θέατρο, που αποτελεί ένα μοναδικό θέαμα που θα σας συνεπάρει μετην ομορφιά των εικόνων του, την καλλιτεχνική του αρτιότητα και τη μη-λεκτική δυναμική του.

3η ημέρα: ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ - ΖΩΟΛΟΓΙΚΌΣ ΚΗΠΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το πάρκο Stromovka, όπου εκεί θα επισκεφτούμε τον ζωολογικό κήπο της Πράγας όπου θεωρείται από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης και παρέχει μια τεράστια βιοποικιλία ζώων με ένα μονοπάτι 10 χιλιομέτρων που παρουσιάζει εκθέσεις από διάφορα περιβάλλοντα του πλανήτη όπως την Αφρικανική Σαβάνα και την Ινδονησιακή Ζούγκλα. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στο ενυδρείο της Πράγας, επηρεασμένο από τον θρύλο της Ατλαντίδος, με την μεγαλύτερη ποικιλία υδάτινης ζωής που έχει να προσφέρει η χώρα. Θα δουμε εκθέσεις κοραλλιογενών υφάλων, καρχαριών και διαφόρων ψάρια από όλο τον πλανήτη. Τελειώνοντας, θα δούμε το φημισμένο σε όλο τον κόσμο Πλανητάριο της Πράγας με τον πιο σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό για να μετατρέψει τις προβολές του σε κοσμικές ψευδαισθήσεις. Ελεύθερος χρόνος μέσα στο πάρκο. Το απόγευμα προτείνουμε τις διάφορες παραστάσεις με τις μαριονέτες στο Εθνικό Θέατρο Μαριονέτας, όπου κάθε παράσταση συνοδεύεται από συλλογές εκθεμάτων για μια αξέχαστη εμπειρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Εκεί οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι φίλοι μας μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό μάθημα / διαγωνισμόζωγραφικής με ιδιαίτερα δωράκια για όλους.

4η ημέρα: ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΛΔΑΒΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ημέρα μας με ξενάγηση στην Καστρούπολη (Hrantsani), την Ακρόπολη της πόλης που απλώνεται στον λόφο της Mala Strana,θα δούμε το μοναστήρι Strahov, το Loretto,το ανάκτορο Schwarzenberg, το παλιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας το οποίο αργότερα έγινε κατοικία της Μαρίας Θηρεσίας και πλέον χρησιμοποιείται ως προεδρικό μέγαρο. Στην συνέχεια θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου, την εκκλησία του Αγ.Γεωργίου, θα περάσουμε από το εθνικό θέατρο και θα καταλήξουμε στην πλατεία της παλιάς πόλης. Χρόνος ελέυθερος. Έπειτα σας προτείνουμε μια αξέχαστη κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, ο οποίος μας ψιθυρίζει στο αυτί την ιστορία του και μας διαβάζει το ημερολόγιο των γραφικών γεφυρών και κτιρίων που τον αγκαλιάζουν τόσα χρόνια. Απολαύστε πλούσιο μπουφέ με φαγητό, γλυκά, φρούτα, τυριά και διάφορες νοστιμιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος στις τσέχικες μπυραρίες με υπέροχο φαγητό.

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Τελευταία μας ημέρα, θα πάρουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην φημισμένη πόλη. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
 
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά.
  • Στις πτήσεις της Astra Airlines περιλαμβάνεται 1χειραποσκευή έως 8kg και 1 αποσκευή έως 15kg ανά άτομο.
Η επιχείρησή μας που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χρηματοδοτείται από τη Δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – “ΑΝΑΣΑ”» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η Δράση «ΑΝΑΣΑ» στοχεύει στην παροχή ενίσχυσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
anasa anasa