Ημερομηνίες: 17 Απριλίου 2020 Αναχώρηση απο:Θεσσαλονίκη
Tags: Σαντορίνη, Αιγαίο
τιμη απο €344 /ατομο
ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ
Μεγάλη Παρασκευή

Το μεσημέρι στο Εμπορειό, αναβιώνουν τα σήμαντρα. Οι άντρες του χωριού μαζεύονται και χτυπάνε οτιδήποτε μεταλλικό ή ξύλινο για να κάνουν θόρυβο, περνώντας μέσα από τις εκκλησίες του χωριού όπου και προσκυνούν τις εικόνες τους ενώ στο δρόμο τους απ’ έξω οι γυναίκες τους κερνούν ρακί και καραμέλες, γιατί έτσι πιστεύουν ότι διώχνουν τα κακά πνεύματα προετοιμάζοντας την Ανάσταση. Το βράδυ στον Πύργο της Σαντορίνης γιορτάζεται μ’ έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο. Η επιτάφια ακολουθία στα στενά δρομάκια του χωριού γίνεται υπό το φως χιλιάδων φλεγόμενων δοχείων, που έχουν τοποθετηθεί στις στέγες, τις μάντρες και σε ολόκληρο το Ενετικό κάστρο δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κατανυκτική και συναρπαστική..μόλις αρχίσει να σουρουπώνει τα ανάβουν και κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου, ντόπιοι και επισκέπτες νομίζουν ότι έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά το χωριό. Πρόκειται πραγματικά για το πιο εντυπωσιακό πασχαλινό έθιμο της Σαντορίνης και ευκαιρία για να ζήσετε από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Μεγάλο Σάββατο
Φημισμένο είναι και το Σάββατο του Λαζάρου σε διάφορα χωριά της Σαντορίνης, αλλά κυρίως στο Μεγαλοχώρι, οι κάτοικοι αναβιώνουν κάθε χρόνο το έθιμο του «Λαζάρου». Στήνουν έναν τεράστιο σταυρό (φτάνει σε ύψος μέχρι 15-20 μέτρα) στη μέση της πλατείας του χωριού τυλιγμένο με δεντρολίβανο, συμβολίζοντας την Ανάσταση του Λαζάρου. Το βράδυ της Ανάστασης μπορείτε να επισκεφτείτε το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στο ψηλότερο σημείο του νησιού, όπου δεν έχει βαρελότα, αλλά βλέπουμε μια χαρά τα πυροτεχνήματα που φωτίζουν ολόκληρη τη Σαντορίνη. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να κάνει Ανάσταση στην Μητρόπολη του νησιού, με θέα την καλντέρα και πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία. Κυριακή του Πάσχα Μετά τον εσπερινό της Αγάπης, αναβιώνει το κάψιμο του Ιούδα. Στα περισσότερα χωριά αναβιώνεται το “Κάψιμο του Ιούδα”, ένα ομοίωμα που μοιάζει με μεγάλο σκιάχτρο και είναι γεμισμένο με βαρελότα, το κρεμούν από κάποιο ψηλό σημείο και το πυροβολούν.
Η Μεγάλη Εβδομάδα στο νησί είναι γεμάτη μυρωδιές και γεύσεις…..οι φούρνοι δεν προλαβαίνουν να βγάζουν τσουρέκια, μεθυστά κουλουράκια και μελιτίνια- το κατεξοχήν πασχαλινό γλυκό της Σαντορίνης !!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ & MINI ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
Με την κράτησή σας μπορείτε να δηλώσετε και όποια από τις παρακάτω εκδρομές επιθυμείτε

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Παρακουλούθηση επιταφίου στον Πύργο : 15ε ανά άτομο
Το Πάσχα στη Σαντορίνη σημαίνει κυρίως Επιτάφιος στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα στον Πύργο, ο οποίος τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ λάμπει από μακριά. Περνώντας μέσα από χωράφια με άσπρο χώμα και παλιές κάναβες, φτάνουμε στο μεσαιωνικό χωριό, όπου η περιφορά του Επιταφίου περιβάλλεται από αληθινή κατάνυξη. Ο δρόμος, δεξιά κι αριστερά, στολίζεται με ντενεκεδένια λυχναράκια, τα οποία σχηματίζουν ένα ποτάμι από φωτιά που τρεμοπαίζει, οι μυροφόρες ψάλλουν και η μυρωδιά των ανοιξιάτικων λουλουδιών μπερδεύεται γλυκά με το λιβάνι. Χιλιάδες φωτίτσες ανάβουν κάθε χρόνο το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στις ταράτσες και τα σοκάκια του Πύργου. Μεγάλο και το πλήθος που συρέει στο χωριό για να παρακολουθήσει την περιφορά του γεγονός που κάνει εξαιρετικά δύσκολη την εύρεση χώρου στάθμευσης, οπότε σας προτείνουμε μεταφορά με τα mini van του γραφείου μας.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ : ΠΥΡΓΟΣ – ΑΚΡΩΤΗΡΙ – SANTO WINES : 20ε ανά άτομο
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Προφήτη Ηλία, τον παραδοσιακό οικισμό Πύργο όπου θα κάνουμε στάση στο παραδοσιακό καφενείο στο κέντρο του οικισμού. Κατόπιν αναχώρηση για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Αιγαίου, τον φημισμένο προϊστορικό οικισμό στο Ακρωτήρι. Τέλος θα ξεναγηθούμε στο οινοποιείο Santo Wine και θα δοκιμάσουμε τα μοναδικά κρασιά του συνεταιρισμού.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ : ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΑ : 15ε ανά άτομο
Το απόγευμα προαιρετική επίσκεψη στην Οία, όπου θα απολαύσουμε τις βόλτες μας στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και στα καλντερίμια. Το ηλιοβασίλεμα θα μας μείνει αξέχαστο από το έντονο κόκκινο πορτοκαλί χρώμα του ουρανού.

Ολοήμερη μινι κρουαζιέρα : Ηφαίστειο, Ζεστά Νερά, Θηρασσία : 25ε / ανά άτομο 12ε / ανά παιδί
Διάρκεια: 6 ώρες Το παραδοσιακό καΐκι σας πηγαίνει στο Ηφαίστειο για περιήγηση περίπου 90 λεπτών. Επόμενη στάση τα Ζεστά ιαματικά νερά όπου οι τολμηροί μπορείτε να κάνετε μια βουτιά τέλη Απριλίου! Επόμενη στάση η Θηρασσιά για 2 ώρες περίπου για φαγητό, βόλτα ή για επίσκεψη στο χωριό Μανωλάς ακριβώς πάνω από το λιμάνι . Το καΐκι θα πλεύσει στο λιμάνι της Οίας και θα σταματήσει για περίπου 5 λεπτά προτού πάρει τον δρόμο της επιστροφής στο Παλιό Λιμάνι των Φηρών. Η τιμή δεν περιλαμβάνει την είσοδο στο Ηφαίστειο. Το θειάφι στα Ζεστά Νερά ίσως να λεκιάσει τα μαγιώ σας άρα καλύτερα να αποφύγετε τα ανοιχτόχρωμα. Επίσης, φορέστε παπούτσια για περπάτημα.

Εκδρομή στο Ηφαίστειο και στα Ζεστά Νερά : 20ε / ανά άτομο 10ε / ανά παιδί
Διάρκεια: 3 ώρες Το παραδοσιακό καΐκι σας πηγαίνει στο Ηφαίστειο για περιήγηση περίπου 90 λεπτών. Επόμενη στάση τα Ζεστά ιαματικά νερά όπου οι τολμηροί μπορείτε να κάνετε μια βουτιά τέλη Απριλίου! Επόμενη στάση η Θηρασσιά για 2 ώρες περίπου για φαγητό, βόλτα ή για επίσκεψη στο χωριό Μανωλάς ακριβώς πάνω από το λιμάνι. Η τιμή δεν περιλαμβάνει την είσοδο στο Ηφαίστειο. Το θειάφι στα Ζεστά Νερά ίσως να λεκιάσει τα μαγιώ σας άρα καλύτερα να αποφύγετε τα ανοιχτόχρωμα. Επίσης, φορέστε παπούτσια για περπάτημα.
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Σας προσφέρουμε
 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις και εξασφαλισμένες θέσεις
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία κοντά στη χώρα σε προνομιακές τιμές
 • Εφόσον επιθυμείτε ενοικίαση αυτοκινήτου με παραλαβή
 • παράδοση στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου μας
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων και δραστηριοτήτων
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
 • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν)
 • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες.
 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
SPENDOUR RESORT 5*
Tο πολυτελές ξενοδοχείο που είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις για να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό του επισκέπτη. Βρίσκεται στο Φηροστεφάνι, 10λεπτά με τα πόδια από το κέντρο των Φηρών. Διαθέτει εστιατόριο, εξωτερική πισίνα, κήπο, μπαρ, ίντερνετ. Τα δωμάτιά του όλα σχεδιασμένα με μοντέρνα διακόσμηση και θέα στη θάλασσα, διαθέτουν τηλεόραση, ρυθμιζόμενο κλιματισμό, τηλέφωνο, σεσουάρ, μίνι μπαρ, ψυγείο, safe box. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δωματίου. Απολαύστε ένα κοκτεήλ στο μπαρ με την εκπληκτική θέα.

NIKOS HOTEL ΦΗΡΑ ( ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ )
Πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο 4*(2019- 20) σε απόσταση 800m από τα Φήρά και δίπλα στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στο Καρτεράδο. Διαθέτει πισίνα εστιατόριο poolbar και μεγάλο χώρο στάθμευσης. Τα δωμάτια του προσφέρουν όλες τις σύχρονες ανέσεις. Ιδανική επιλογή για μια ποιοτική αλλά συνάμα και οικονομική διαμονή στην πρωτεύουσα του νησιού.

ANAMAR HOTEL 4* ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ
Πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο 4*(2019- 20) στην παραλία του Μονόλιθου. Ιδανική επιλογή ιδιώς για την περίοδο του Πάσχα καθώς περιλάμβάνοναται με την διαμονή σας τα εορταστικά γεύματα ΕΝΤΟΣ του ξενοδοχείου στο καλαίσθητο εστιατόριο του. Στο συγκρότημα θα βρείτε πισίνα εστιατόριο pool bar. Τα δωμάτια του προσφέρουν όλες τις σύχρονες ανέσεις.

ANDROMEDA VILLAS
Το ξενοδοχείο βρίσκεται «κρεμασμένο» στο βράχο του Ημεροβιγλίου με απεριόριστη θέα στην καλνέρα. Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα, pool bar, gourmet εστιατόριο με διεθνή αλλά και ελληνική κουζίνα, Jacuzzi, Wi-Fi . Όλα τα δωμάτια (standard , superior, appartment, v.i.p. suites private pool) διαθέτουν A/C, TV, ψυγείο, coffee-tea maker machine, πιστολάκι για τα μαλλιά και φυσικά μπαλκόνι με την μοναδική θέα στο ηφαίστειο και το ηλιοβασίλεμα.

AMBIENCE SUITES ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ
Βρίσκεται στο Φηροστεφάνι σε απόσταση 10λεπτών με τα πόδια από την κεντρική πλατεία των Φηρών. Αποτελείται από ιδιαίτερα κομψές σουίτες, εξοπλισμένες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Διαθέτει πισίνα, αίθουσα πρωινού, WiFi.

KALESTESIA SUITES
Αποτελεί κορυφαία επιλογή για τις διακοπές σας στην Σαντορίνη και ειδικότερα για οικογένειες !! Βρίσκεται σε μοναδική τοποθεσία στην κορυφή του λόφου Ακρωτήρι και μοναδική θέα στο ηφαίστειο, στην Καλντέρα και σε ολόκληρη σχεδόν τη Σαντορίνη. Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε 2 πισίνες, η μία για παιδιά. Γυμναστήριο, spa center καθώς και ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μικρούς μας φίλους ( και όχι μόνο) με μπιλιάρδο, πινγκ-πονγκ και επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι. Οι μοναδικά διακοσμημένες σουίτες του 42τμ χωριτικότητας άνετα για 4 άτομα έχουν εκπληκτική θέα στην Καλντέρα. Όλες περιλαμβάνουν προϊόντα περιποίησης από ελαιόλαδο. Kαθημερινά σερβίρεται φρεσκομαγειρεμένο μεσογειακό πρωινό με φυσικά βιολογικά προϊόντα. Στις ανέσεις περιλαμβάνεται δωρεάν Wi-Fi, μεγάλος δωρεάν χώρος στάθμευσης και μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο και το λιμάνι, κατόπιν αιτήματος και με πρόσθετη χρέωση.

THIRASIA HOTEL
Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν διαμονή στην «χώρα», τα Φηρά. Βρίσκεται ακριβώς 3 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο των Φηρών και 5 λεπτά από κεντρικό σταθμό ΚΤΕΛ από όπου θα εξορμήσετε για τις παραλίες του νησιού. Βέβαια εάν θέλετε μπορείτε να κολυμπήσετε και στην πισίνα του ξενοδοχείου. Ασφαλή και ιδιαίτερα οικονομική επιλογή ιδιαίτερα για νέους αλλά και για όσους προτιμούν να μην οδηγήσουν στην αφόρητα κυκλοφοριακά επιβαρυμένη από πλευράς κίνησης Σαντορίνη.
Η επιχείρησή μας που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χρηματοδοτείται από τη Δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – “ΑΝΑΣΑ”» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η Δράση «ΑΝΑΣΑ» στοχεύει στην παροχή ενίσχυσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
anasa anasa