Ημερομηνίες: 22/12/2021 Αναχώρηση απο:Θεσσαλονίκη
Tags: ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΔΡΕΣΔΗ
τιμη απο €490 /ατομο
Εκδρομή στo Βερολίνο και στη Δρέσδη, Χριστούγεννα 2021
ταξίδι στην πιο ανατρεπτική πόλη..
απευθείας πτήσεις της Αegean Airlines + διαμονή μόνο στο κέντρο + έλληνας συνοδός μόνιμος κάτοικος Βερολίνου + αναβαθμισμένη ταξιδιωτική ασφάλιση 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - TIER GKARNTEN - ΝΗΣΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ - ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΠΟΤΣΝΤΑΜ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΧΑΒΕΛ - ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ - ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΡΟΜΟΥ SS/GESTAPO - ΔΡΕΣΔΗ 
Αν θέλεις να γνωρίσεις τις πιο αξιόλογες πόλεις της Ευρώπης, το Βερολίνο δεν γίνεται να λείπει από τη λίστα σου. Η πόλη είναι κάτι περισσότερο από ιστορία. Είναι τέχνη, δημιουργία, βιομηχανία, πολιτισμός, εξέλιξη, φτωχή και παράλληλα ακραία χλιδάτη. Θα βρεις ενδιαφέροντα αξιοθέατα, σημαντικά μουσεία όπως αυτό της Περγάμου, τεχνολογία, τεράστια εμπορικά κέντρα, καλό φαγητό και έντονη νυχτερινή ζωή. 
Στο πρόγραμμα αυτό έχουμε συγκεντρώσει τα σημαντικότερα από τα παραπάνω αλλά παράλληλα αφήνουμε χρόνο για να κάνετε τις επισκέψεις που σας ταιριάζουν πάντα με τη δική μας καθοδήγηση. Οι 2 ημερομηνίες των ταξιδιών που ετοιμάσαμε είναι ιδανικές γιατί θα ζήσετε, εκτός των άλλων, μια υπέροχη εορταστική ατμόσφαιρα, χωρίς πολυκοσμία και με προσιτές τιμές. Με απευθείας πτήσεις, κεντρικά ξενοδοχεία, σωστό πρόγραμμα και τον Κωνσταντίνο τον τοπικό σου φίλο, Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Βερολίνου, δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο, εσύ απλά ετοίμασε βαλίτσα και καλό ταξίδι..

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/12  
Γνωρίστε τo Bερολίνο μαζί μας γιατί προσφέρουμε..
 • Νέο ανανεωμένο πρόγραμμα 
 • εξασφαλισμένες θέσεις στις απευθείας πτήσεις της AEGEAN AIRLINES
 • δυνατότητα διαμονής σε ένα από τα 3 επιλεγμένα value for money ξενοδοχεία που σας προσφέρουμε, μόνο στην καρδιά της πόλης, στην περιοχή Mitte
 • πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων και αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας 
 • καθημερινές προτάσεις για επισκέψεις και δραστηριότητες εκτός προγράμματος
 • ελληνόφωνο τοπικό συνοδό, μόνιμο κάτοικο Βερολίνου 
 • έλεγχο τήρησης των υγειονομικών κανόνων
 • αναβαθμισμένη ταξιδιωτική ασφάλιση 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΝIGHT WALK 
 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Στην άφιξή στο αεροδρόμιο, μας περιμένει ο Κωνσταντινος, μόνιμος κάτοικος Βερολίνου ο οποίος θα είναι μαζί μας συνεχώς και θα φροντίσει να πάρουμε μια αξέχαστη εμπειρία από την όμορφη πόλη. Στη διαδρομή για το ξενοδοχείο θα μας δώσει τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια. Το βράδυ περιηγηθείτε στις μοναδικές αυλές ‘‘Ηackesche Hofe’’ στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Savignyplatz, με τα πολλά καφέ και εστιατόρια. 

2η ημέρα: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - TIER GKARNTEN - ΝΗΣΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ - ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
 
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για ξενάγηση της πόλης. Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης, ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ ποιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους, σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκαρτεν. 
 
Ακολουθεί μια από τις σημαντικότερες επισκέψεις του ταξιδιού μας, αυτή στο περίφημο “νησί των μουσείων“ ένα συγκρότημα μουσείων κυριολεκτικά σε ένα νησί στον ποταμό Σπρέε, στο κέντρο της πόλης, με πιο δημοφιλές το γνωστό Μουσείο της Περγάμου. Το μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930 και έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Προφανώς, ανάμεσα σε άλλα, θα δούμε το τμήμα των ελληνικών εκθεμάτων, όπου δεσπόζουν η αγορά της Αρχαίας Μιλήτου και ο βωμός της Περγάμου. Θα επισκεφτούμε το νεο χωρο, το <Πανόραμα Περγάμου>, οπου πλέον μία από τις πιο μεγάλες συλλογές Ελληνικών Αρχαιοτήτων είναι στη διάθεση των επισκεπτών μ' έναν ειδικό συναρπαστικό τρόπο: η πλέον σύγχρονη Τεχνολογία στα χέρια και στα πόδια μας με υπερσύγχρονα μέσα 3D!
Ο χρόνος μετά είναι στη διάθεσή σας. Με την καθοδήγηση του συνοδου, δείτε ατομικά τα μέρη που σας ενδιαφέρουν. Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους όπως η Friedrichstrasse, αλλά και στην Kurfurstendamm, στο Charlottenburg ή στην Potsdamer Platz. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfurstendamm. Οι Galeries Lafayette στην οδό Friedrichstrasse, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής άποψης κώνο στο κέντρο του και το πολυτελές Quartier 206 αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.

3η ημέρα: ΠΟΤΣΝΤΑΜ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΧΑΒΕΛ - ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ - ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΡΟΜΟΥ SS/GESTAPO 
 
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το ιστορικό Πότσνταμ όπου δεσπόζουν τα βασιλικά ανάκτορα του Κάιζερ Γουλιέλμου και του Φρειδερίκου Β΄. Αφού περάσουμε από δρόμους με ιδιαίτερα ιστορικά γεγονότα και ψυχροπολεμικά δράματα (όπως η γέφυρα των κατασκόπων) αλλά και όμορφα μέρη όπως οι υδροβιότοποι του ποταμού Χάβελ, φτάνουμε στην  πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, στα 26 χλμ νοτιοδυτικά του Βερολίνου. 
Αποτελεί σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής πολιτιστικής, ιστορίας ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι το σύμπλεγμα των παλατιών του Σαν Σουσί, κέντρο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Ένα ακόμη ορόσημο του Πότσνταμ, είναι η Ολλανδική συνοικία, χτισμένη μεταξύ 1733 - 1742 από τεχνίτες μετανάστες, καθώς και η ρώσικη συνοικία με τα καλλιτεχνικά ξύλινα σπίτια και τους γραφικούς κήπους. 
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν,  σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο της ‘’τοπογραφίας του τρόμου’’. Στο σημείο στο οποίο έστεκαν κάποτε τα αρχηγεία των ΣΣ και της Γκεστάπο, και στο σημείο από όπου αργότερα περνούσε και το τείχος του Βερολίνου. Σήμερα θα βρείτε μια έκθεση, η οποία εξιστορεί την ιστορία του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου καθώς και την περίοδο της διχοτόμησης του Βερολίνου. 

4η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΔΡΕΣΔΗ - Η ΚΑΛΛΟΝΗ ΤΗΣ ΣΑΞΩΝΙΑΣ (προαιρετική)
 
Αν θέλετε να γνωρίσετε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Γερμανίας, ελάτε σήμερα μαζί μας σε μια ημερήσια εκδρομή στη “Φλωρεντία του Βορρά”, στην ανατολική Γερμανία στο ελεύθερο κρατίδιο της Σαξονίας, την Δρέσδη. Η πόλη έχει μακρά ιστορία ως κύρια κατοικία για τους βασιλείς της Σαξονίας. Στις 13 Φεβρουαρίου του 1945 η αριστοκρατική πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων. Μετά τον πόλεμο, κατάφερε να γίνει σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και πολλά ιστορικά κτίρια ανοικοδομηθηκαν, σε σύγχρονη γραμμή για να φτάσει σήμερα να εκπέμπει την αρχική της λάμψη!
Θα δούμε τα ωραία αρχιτεκτονικά κτίρια ρυθμού Μπαρόκ και αναγέννησης, όπως την όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας, με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωγράφων. Δεν θα παραλείψουμε το μουσείο της μπλε πορσελάνης, την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Θα έχουμε χρόνο στην κεντρική πλατεία και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Βερολίνο.

5η ημέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 
 
Πάρτε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ζήστε το Βερολίνο με τον τρόπο που επιθυμείτε εσείς. Ο τοπικός σας φίλος είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία. Οι προτάσεις είναι ατελείωτες..βόλτα στην πόλη με αυτοκίνητα vintage (trabi), επίσκεψη στο ενυδρείο SEA LIFE, ανάβαση με το πιο γρήγορο ασανσέρ της Ευρώπης στον 24ο όροφο στο Panoramapunkt, cocktail στο Ice bar, αιώρηση στα 150 μέτρα με το αερόστατο World Ballon, εικονική πραγματικότητα 3d στο διαρουμένο Βερολίνο τη δεκαετία του 80, περιήγηση στο μουσείο φυσικής ιστορίας και πολλά άλλα.
επίσης μπορείτε...
- Να περπατήσετε κατά μήκος των υπολειμμάτων του Τείχους του Βερολίνου, που αποτελούσε ένα φυσικό σύνορο Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου και γκρεμίστηκε το 1989, χαράζοντας μια νέα εποχή για τη Γερμανία και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. 
- Να επισκεφθείτε το Liquidrom, ένα σπα που ελάχιστοι πέρα από τους ντόπιους γνωρίζουν, η τοποθεσία του οποίου βρίσκεται σε μια κατακόμβη η οποία χρονολογείται από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε σε μια φουτουριστική-techo ατμόσφαιρα τις υπηρεσίες που προσφέρονται και να ζήσετε μια μοναδική κολυμβητική εμπειρία λόγω των περιεχομένων αλάτων που σας βοηθούν να επιπλέετε, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
- Να επισκεφθείτε το Preussenpark ένα “Ταϊλανδέζικο” πάρκο με street food στην καρδιά του Βερολίνου
Μην ξεχνάτε, ο τοπικός σας φίλος είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει και να σας δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε.
To μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AEGEAN AIRLINES  
 • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο + χειραποσκευή 8 κιλών + 1 αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο
 • διαμονή για 4 διαν/σεις στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε 
 • πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα 
 • συνοδός εκδρομής 
 • ταξιδιωτική ασφάλιση
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα, δημοτικοί φόροι πόλεων και προαιρετικές δραστηριότητες
Η επιχείρησή μας που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χρηματοδοτείται από τη Δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – “ΑΝΑΣΑ”» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η Δράση «ΑΝΑΣΑ» στοχεύει στην παροχή ενίσχυσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
anasa anasa