ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΙΝΔΙΑΣ, ΠΑΣΧΑ 2020

8 ΗΜΕΡΕΣ

Ημερομηνίες: 14 Απριλίου 2020 Αναχώρηση απο:Αθήνα, Θεσσαλονίκη
τιμη απο €1190 /ατομο
Συναρπαστικό οδοιπορικό στην πλούσια παράδοση και πολιτισμό του Ρατζαστάν. Στο Χρυσό Τρίγωνο θα βιώσουμε διαφορετικά πρόσωπα της Ινδίας, με μαγευτικά κτίρια και εκπληκτικά αξιοθέατα, μαζί με τη ζεστή φιλοξενία του λαού. Από την πρωτεύουσα Δελχί και τη βασιλική πόλη της Τζαϊπούρ,  μέχρι το Άγκρα και το Ταζ Μαχάλ.

Λίγα λόγια για την Ινδία
Κόσμος διαφορετικός, κόσμος μυστηριακός και μαγευτικός. Πολιτιστική πανδαισία με έντονες αντιθέσεις στην κουλούρα, μοναδικές παραδόσεις και έθιμα. Προορισμός για λίγους, για όσους θέλουν να νιώσουν κάτι το διαφορετικό, το μοναδικό. Η θρησκευτικότητα, η πνευματικότητα, οι ύμνοι και οι παραδόσεις χιλιάδων ετών ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε άλλη διάσταση. Μεθυστικά μυρωδικά και έντονα μπαχαρικά σε πολύχρωμες τοπικές αγορές. Μοναδικές χειροτεχνίες και υφάσματα υψηλής ποιότητας, ινδουιστική και βουδιστική τέχνη συνεπαίρνουν τον ταξιδιώτη. Απόκρημνοι ναοί και οι σιλουέτες μοναχών και πιστών που ψέλνουν στο δειλινό, μοναδικό σαφάρι στα χνάρια του τίγρη της Βεγγάλης, αλλά και υπέροχες χρυσές αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά στα νότια της χώρας. Ένα ολοκληρωμένο ταξιδιωτικό παζλ με φόντο τα Ιμαλάια, τις πάντα χιονισμένες βουνοκορυφές που σου παίρνουν την ανάσα.

Θετικά σημεία του ταξιδιού
⦁    Τέλεια μελετημένο καθημερινό πρόγραμμα, προσφέροντας τέλεια μίξη μεταξύ πολιτισμού, αγορών και αρχαιολογικών χώρων
⦁    Ο προσωπικός σας οδηγός/ ξεναγός κατά τη διάρκεια της περιήγησης στην Ινδία, δίνοντάς σας την πολυτέλεια να ανακαλύψετε τα αξιοθέατα στο ρυθμό σας
⦁    Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία σας 
⦁    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις εισόδους στα αξιοθέατα για να κερδίσετε τόσο πολύτιμο χρόνο όσο και να μη σας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις


 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη –Πτήση για Ινδία
Αναχώρηση από την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα:  Άφιξη και ξενάγηση στο Δελχί
Namaste! Πρωινή άφιξη στο Δελχί. Συνάντηση με τον τοπικό μας ξεναγό και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Μετά από την απαραίτητη ξεκούραση, θα ξεκινήσουμε με την ξενάγηση του Παλιού Δελχί, περνώντας από το κόκκινο φρούριο, θα επισκεφθούμε το τζαμί Jama και το ναό Raj.  Στο νέο Δελχί, θα επισκεφθούμε την πύλη της Ινδίας, το προεδρικό μέγαρο, το μαυσωλείο του Χουμαγιούν και το QutabMinar. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

3η ημέρα: Δελχί – Άγκρα 
Πρόγευμα. Σήμερα θα αναχωρήσουμε οδικώς (απόσταση: 205 χμ/ διάρκεια: 3-4 ώρες) για την πόλη Άγκρα, κέντρο της τέχνης και της επιστήμης, του εμπορίου και της κουλτούρας. Στη διαδρομή θα κάνουμε στάση με επίσκεψη του ναού Akshardham, που συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο θαυμαστών του κόσμου, συνδυάζοντας στοιχεία νεωτερικότητας με το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στυλ του τόπου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.  Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ινδίας και μνημείο αγάπης, το περίφημο Ταζ Μαχάλ. Γνωστό για τα λευκά του μάρμαρα, τις κλασικές του γραμμές και τον πολύτιμο εσωτερικό του διάκοσμο, το μνημείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της δεύτερης συζύγου του αυτοκράτορα MumtazMahal, η οποία πέθανε στη γέννηση του παιδιού τους. Χτίστηκε στα μέσα του 17ουαιώνα και αρχιτεκτονικά θεωρείται το ωραιότερο ταφικό μνημείο στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


4ηημέρα: Άγκρα
Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης.  Θα επισκεφθούμε το περίφημο φρούριο της Άγκρα με την τάφρο του, κοντά στο κέντρο της πόλης με τα διπλά του τείχη και το μαργαριταρένιο τζαμί, ένα από τα ομορφότερα της Ινδίας. Το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε ζωντανό θέαμα “MohebeteTaj” στοKalakriti.Δείπνοκαιδιανυκτέρευση.

5ηημέρα: Τζαϊπούρ– ΦατεχπούρΣιχρί – Άγκρα
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την κόκκινη πόλη της Τζαϊπούρ (απόσταση: 240 χμ/ διάρκεια: 5-6 ώρες) με ενδιάμεση στάση και περιήγηση του Φατεχπούρ Σιχρί, ένα εντυπωσιακό φρούριο φάντασμα, το οποίο εγκαταλείφθηκε μόλις δεκαπέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του, λόγω έλλειψης νερού. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην πόλη Τζαϊπούρ, άφιξη και μεταφορά σε επιλεγμένο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας παραμένει στη διάθεση σας, όπου προτείνουμε μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης με τα υπαίθρια παζάρια όπου θα βρείτε χαλιά, χρυσοκέντητα υφάσματα και καλής ποιότητας δερμάτινα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τζαϊπούρ  
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ολοήμερη ξενάγηση μας στην πόλη της Τζαϊπούρ. Θα επισκεφθούμε την αρχαία πρωτεύουσα Αμπέρ και το ομώνυμο φρούριο-παλάτι του 17ου αιώνα. Θα περάσουμε την κεντρική είσοδο του φρουρίου, ανεβαίνοντας στο λόφο πάνω στη ράχη ελεφάντων, φέρνοντας στο νου μας τις πομπές των μαχαραγιάδων. Η γνωριμία μας συνεχίζεται με την πόλη της Τζαϊπούρ, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι HawaMahalή αλλιώς “Παλάτι των Ανεμών”, το παλάτι της πόλης, όπου σήμερα στεγάζει τη βασιλική οικογένεια και μουσεία με εξαιρετικές συλλογές όπλων, υφασμάτων και πολυτίμων έργων τέχνης, και την επίσκεψη του αστεροσκοπείου JantarMantar. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
7η ημέρα:Τζαϊπούρ-Δελχί
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε οδικώς πίσω για το Δελχί (απόσταση: 242 χμ/ διάρκεια: 4-5 ώρες). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Χρόνος ελεύθερος για μία τελευταία βόλτα στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Δελχί – Πτήση επιστροφής στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 
ΤΙΜΕΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση
  • Μία (1) αποσκευή και μία (1) χειραποσκευή ο έκαστος
  •  Διαμονή σε ξενοδοχεία, όπως αναφέρεται παραπάνω
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αναλυτικό καθημερινό πρόγραμμα περιηγήσεων στην Ινδία
  • Όλες οι είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους & αξιοθέατα, σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Βόλτα – ανάβαση με ελέφαντα στο φρούριο Αμπέρ στο Τζαϊπούρ
  • Επαγγελματίας τοπικός ξεναγός - συνοδός 
  • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης 
  • Ενημερωτικά έντυπα, Τοπικοί φόροι, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα, Έξοδα προσωπικής φύσεως, Τουριστική βίζα Ινδίας (75 € ανά άτομο)
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Περιλαμβάνονται
- Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση από και προς την Αθήνα/ Θεσσαλονίκη,φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
Για αναχώρηση από την Αθήνα/ Θεσσαλονίκη έχει υπολογιστεί ο οικονομικότερος ναύλος της TurkishAirlines(περιλαμβανόμενοι Φόροι 330 €)
- Διαμονή σε ξενοδοχεία επιλογής σας με την αντίστοιχη διατροφή
- Μεταφορές από/ προς το αεροδρόμιο και τα ξενοδοχεία και όποιες δραστηριότες αναφέρονται στο πρόγραμμα
- Τοπικός Αγγλόφωνος αντιπρόσωπος &24ωρο τηλέφωνο ανάγκης
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Ενημερωτικά έντυπα&ΦΠΑ 

Δεν Περιλαμβάνονται
- Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Εναλλακτικές αεροπορικές εταιρείες 
QatarAirways(μέσω Ντόχα) από και προς Αθήνα/ Θεσσαλονίκη. 
Emirates(μέσω Ντουμπάι), GulfAir (μέσω Μπαχρέιν), OmanAir (μέσωΜουσκάτ) από και προς Αθήνα. 
Η επιβάρυνση της κάθε εταιρείας εξαρτάται από την ημερομηνία ταξιδιού. Ενημερωθείτε αντίστοιχα.

Παρατηρήσεις:Οι αεροπορικοί ναύλοι είναι ειδικοί και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων. H όποια διαφοροποίησή τους, επιβαρύνει τους πελάτες

Διαμονή & Προτεινόμενα Ξενοδοχεία
Υπάρχει πληθώρα εναλλακτικών ξενοδοχείων σε κάθε κατηγορίαδιαμονής 

Κρατήσεις&Πληρωμές 
Για την οριστική προκράτηση, απαιτείται προκαταβολή 40% της τελικής τιμής, μαζί με τα διαβατήρια ή ταυτότητες των ταξιδιωτών και την υπογραφή της ταξιδιωτικής σύμβασης.Η εξόφληση του πακέτου θα πρέπει να γίνει 30 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Πολιτική ακυρωτικών
Σας ενημερώνουμε για την ευρύτερη πολιτική ακυρωτικών από τους προμηθευτές του πακέτου σας (αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, τοπικές υπηρεσίες). Δεν υπάρχει σταθερή τιμή ακυρωτικών, καθώς στα ατομικά πακέτα, συνυπολογίζεται ο λόγος της ακύρωσης, το χρονικό διάστημα που έγινε και περίπτωση αλλαγής της κράτησης σε εναλλακτικές ημερομηνίες. Γενικά, σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μετά την πρώτη προκαταβολή, το κόστος των ακυρωτικών ανέρχεται στα 100 € συνολικά. Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μετά την έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων, θα υπάρξουν ακυρωτικά από την αεροπορική εταιρεία, το ύψος των οποίων θα μας κοινοποιηθεί αργότερα (από 100 € το άτομο μέχρι και ολόκληρος ο ναύλος). Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μετά την τελική εξόφληση του πακέτου, θα υπάρξουν 100% ακυρωτικά. 

Ταξιδιωτικά έγγραφα
Για το ταξίδι σας στην Ινδία χρειάζεστε τουριστική βίζα, την οποία προμηθεύεστε από το γραφείο μας. Θα πρέπει ωστόσο το διαβατήριο σας να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα άφιξης στη χώρα.  Όσοι ταξιδιώτες είναι αλλοδαποί και δεν είναι κάτοχοι Ελληνικού διαβατηρίου, οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας για να πληροφορηθούν για τις διαδικασίες έκδοσης βίζας. Η εταιρεία μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση προβλήματος, που παρουσιαστεί με τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα την ημέρα της αναχώρησής σας από δική σας ευθύνη.

Σημαντικές Παρατηρήσεις
- Οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε ευρώ
- Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης και σε περίπτωση ακύρωσης θα υπάρχουν ακυρωτικά με βάση τους παραπάνω όρους εξόφλησης
- Οι τιμές είναι υπολογισμένες με σημερινά ισχύοντα ναύλα. H όποια διαφοροποίησή τους, επιβαρύνει τους πελάτες
- Τα ξενοδοχεία δέχονται πληρωμές με πιστωτική/ χρεωστική κάρτα ή μετρητά 
- Check in στο δωμάτιο: 15.00 & Check out από το δωμάτιο: 11.00
- Παιδιά έως 12 ετών συνήθως δικαιούνται έκπτωση στον αεροπορικό ναύλο & πιθανώς και από το ξενοδοχείο - εξαρτάται από την πολιτική του εκάστοτε ξενοδοχείου
- Τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα δωμάτια με πρόσθετη κλίνη
- Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων (overbooking)
- Οι τιμές των φόρων αεροδρομίων είναι βασισμένες στην τρέχουσα τιμή πετρελαίου
- Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου
- Για να πάρετε το πακέτο νεόνυμφων θα πρέπει να έχετε μαζί σας τη ληξιαρχική πράξη γάμου και να την υποδείξετε κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο
- Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων/ τοπικών φόρων, η εταιρεία φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τελικής τιμής

Καιρικές συνθήκες – Πότε να ταξιδέψετε
Η περιοχή Ρατζαστάν της Ινδίας είναι γνωστή ως επαρχία ερήμου. Καιρικά χαρακτηρίζεται από ζέστη και ξηρασία, ιδανικός προορισμός για να αποφύγετε το κρύο του χειμώνα. Το καλοκαίρι στο Ρατζαστάν είναι από τον Απρίλιο μέχρι Ιούνιο, και αποτελεί την θερμότερη περίοδο του χρόνου, με θερμοκρασίες μεταξύ 32οC-45οC. Αυτή είναι και η δυσκολότερη καιρικά περίοδος, αν και θα πετύχετε τις καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων. Η δεύτερη περίοδος, τεχνικά γνωστή ως περίοδος μουσώνων (αν και στο Ρατζαστάν δε σημειώνονται πολλές βροχοπτώσεις) είναι από τον Ιούλιο έως Σεπτέμβριο. Η θερμοκρασία πέφτει και ανεβαίνει η υγρασία. Η περίοδος είναι καλή για επίσκεψη, καθώς ζωντανεύει η φύση και το τοπίο. Τρίτη περίοδος (μετά-μουσώνων) είναι ο Οκτώβριος και Νοέμβριος. Η μέση υψηλότερη θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 32οC-38οC, ενώ μέση χαμηλότερη μεταξύ 18οC-22οC. Ίσως η καλύτερη περίοδος για επίσκεψη, αλλά και ακριβότερη ξενοδοχειακά. Η τέταρτη περίοδος ή χειμώνας, είναι από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 20οC-30οC και αποτελεί επίσης δημοφιλή τουριστική σεζόν. Τα πρωινά ίσως να είναι λίγο ψυχρά, οπότε να έχετε μαζί σας και κάτι ζεστό.