ΜΑΛΤΑ

Ημερομηνία

6 Απριλίου 2018

Ημέρες

4 ΜΕΡΕΣ

Τιμή
από 545€
Διαθεσιμότητα
20

Δημοκρατία της Μάλτας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Ημέρα, Παρασκευή 06/ΑΠΡ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΛΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και απευθείας πτήση με την Air Malta για μια διαδρομή που θα κρατήσει περίπου 1 ½ ώρα. Άφιξη στο αεροδρόμιο και αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε με τη βοήθεια της τοπικής ξεναγού για την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέττα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2ηΗμέρα, Σάββατο 07/ΑΠΡ: MOSTA – MDINA – ST’ ANTON GARDENS

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την ξενάγηση στο κέντρο του νησιού, με πρώτη επίσκεψη στο Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στη Μόστα. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη σιωπηλή πολιτεία Μεδίνα, που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την αριστοκρατική κοινότητα του Attard και τους περίφημους κήπους του Αγίου Αντωνίου και το Προεδρικό μέγαρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Το Μ.Σάββατο  η λειτουργία   της Ανάστασης    πραγματοποιείται  στη  Valletta  στις  19.00, για όσους  από τους  επισκέπτες  θελήσουν παρέχεται  ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά  από / προς τα  ξενοδοχεία.

3η Ημέρα, Κυριακή 08/ΑΠΡ: Εκδρομή στο νησί ΓΚΟΖΟ (GOZO)

Μετά το πρωινό, και για όσους το επιθυμούν προαιρετικά, ξεκινούμε για την ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσά του Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, τη σπηλιά όπου κατοικούσε η νύμφη Καλυψώ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

4η Ημέρα, Δευτέρα 09/ΑΠΡ: ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (Senglea, Vitoriossa, Cospicoua) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό μας, θα γνωρίσουμε τις καταπληκτικές περιοχές των 3 πόλεων (The three cities) ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, κτισμένα σε μια συγκλονιστική θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour). Μεταφορά στην Sliema και το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Θεσσαλονίκη.

Σημείωση: H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

Περιλαμβάνονται:
- Αεροπορικά εισιτήρια με ναυλωμένη πτήση Air Malta Θεσσαλονίκη – Μάλτα – Θεσσαλονίκη.
- Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
- Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 20kg ανά άτομο
- Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.
- Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
- Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο.
- Ξενάγηση στη Valletta την 1η ημέρα.
- Ξενάγηση στην Mosta – Mdina και στους Κήπους του Αγ. Αντωνίου την 2η ημέρα.
- Ξενάγηση στη Sliema  και στις Τρεις Πόλεις την 4η  ημέρα.
- Mεταφορά για τη λειτουργία της Ανάστασης από τα ξενοδοχεία σας.
- Ελληνόφωνος ξεναγός.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
- Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
- Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
- Προαιρετικές εκδρομές
- Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
- Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο (0,5€ ανά άτομα / ανά ημέρα).
- Προαιρετική εκδρομή στο νησί Γκόζο κόστους 40 € κατά άτομο. Δήλωση συμμετοχής κατά την εγγραφή σας.