ΜΕΤΕΩΡΑ

Ημερομηνία

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ημέρες

4

Τιμή
από 195€
Διαθεσιμότητα
20

ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΤΕΩΡΑ
ΟΔΙΚΩΣ

1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΚΡΑΝΙΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Αναχώρηση στις 07:30 από τα γραφεία μας με πρώτο προορισμό το Μέτσοβο, μέσω της νέας Εγνατίας οδού. Παραμονή για μια βόλτα και γνωριμία με τον παραδοσιακό οικισμό, και στη συνέχεια από το Μουργκάνι φθάνουμε στην Κρανιά (1.140 μ.), ένα από τα μεγαλύτερα βλαχοχώρια της περιοχής Ασπροποτάμου με το πέτρινο γεφύρι Κατούνα (1860), το ξωκλήσι του προφήτη Ηλία (1880), την προτομή και τον σταυρό στο σημείο που δίδαξε ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός στα 1777. Περπατώντας λίγα μέτρα, θα ανακαλύψουμε κρυμμένη μέσα στο δάσος την εκκλησία του δωδεκάτρουλου Τιμίου Σταυρού, σπάνιας αρχιτεκτονικής, και θα προχωρήσουμε προς την Πολυθέα όπου από ψηλά η θέα είναι καταπληκτική. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στην Καλαμπάκα. Τακτοποίηση, παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΑΧΕΛΩΟΣ - ΕΛΑΤΗ - ΚΕΡΚΕΤΙΟ

Πρωινό και μέσω Τρικάλων φθάνουμε στην Παλιοκαριά με το πέτρινο γεφύρι της (16ος αιώνας) πάνω σε παραπόταμο του Αχελώου, τους καταρράκτες και τη λιμνούλα της. Συνεχίζουμε για τα χωριά που θα μείνουν για λίγο ακόμα στο χάρτη, αφού το φράγμα που κατασκευάστηκε δίπλα τους θα γεμίσει νερά και στη θέση τους θα δημιουργηθεί τεχνητή λίμνη. Είναι τα χωριά Μεσοχώρι και Αρματολικό, τα οποία θα ήταν ωραία να φωτογραφίσετε. Από ψηλά θα δούμε το φράγμα, θα κατέβουμε στον Αχελώο σε ένα τελευταίο μαγευτικό φυσικό τοπίο. Συνεχίζουμε για το χωριό Ελάτη. Στο γραφικό αυτό χωριό θα βρείτε εστιατόρια, καφέ και τοπικά προϊόντα. Για όποιον επιθυμεί θα έχουμε επίσκεψη στο ράντζο Κερκέτιο. Δοκιμάστε τις δεξιότητές σας στην Ιππασία, τοξοβολία, οδήγηση τετράτροχου (γουρούνα) στο βουνό ή απολαύστε φαγητό και καφέ στο παραδοσιακό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και επιστροφή στο ξενοδοχείο για την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διαν/ση.

 

3η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ένα μαγευτικό τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, την Λίμνη Πλαστήρα. Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια που κοσμούν την τοποθεσία. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στις όχθες της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την τελευταία μας επίσκεψη στον χώρο των Μετεώρων, ένα θαύμα της φύσης, από τα σημαντικότερα κέντρα του Ορθοδόξου Μοναχισμού. Περιήγηση στα μοναστήρια Βαρλαάμ και μεγάλο Μετέωρο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα εξ’ ιδίων και αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην πόλη μας.