ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ- BIENNH

Ημερομηνία

5, 6, 9 & 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ημέρες

5

Τιμή
από 265€
Διαθεσιμότητα
20

ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ

Think Hungary
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Εκδρομικό πρόγραμμα

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (945ΧΛΜ.)

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 04:30 για τα σύνορα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή και περνώντας από Σκόπια και Βελιγράδι φθάνουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με τα καλοδιατηρημένα κτίρια και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Κλείνοντας με μια επίσκεψη στο περίφημο νησί της Μαργαρίτας, Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση τoυ επιτάφιου στην Ορθόδοξη εκκλησία του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια προαιρετικό δείπνο με ζωντανή μουσική σε γραφικό εστιατόριο της πόλης αφου προηγηθεί σύντομη ξενάγηση στο κελάρι του εστιατορίου όπου μπορείτε να δείτε ίσως το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στην Ευρώπη (BORKATAKOBA)

 

3η ημέρα: ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΒΙΣΕΓΚΡΑΝΤ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τα περίφημα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας. Στην εκδρομή μας κατά μήκος του Δούναβη θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Αγ. Ανδρέας, τόπος πολλών φημισμένων καλλιτεχνών. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, γενέτειρα του Καρλομάγνου και καταλήγουμε στην πρώτη πρωτεύουσα τον Ούγγρων το Έστεργκομ, για να θαυμάσουμε τον τεράστιο καθεδρικό ναό, όπου βρίσκεται ο θρησκευτικός θησαυρός των Ούγγρων και την πινακοθήκη.. Εξασφαλίσαμε για αυτήν την ημέρα, γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με πλούσια κουζίνα και απεριόριστο κρασί,. Μετά το γεύμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε την βραδιά σας κάνοντας την πιο ρομαντική κρουαζιέρα στον Δούναβη και κατόπιν παρακολούθηση της Ανάστασης στην Ορθόδοξη εκκλησία του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διανυκτέρευση

 

4η ημέρα: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ (243χλμ+243χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βιέννης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου), όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Έπειτα θα δούμε το παλάτι του Σένμπρουν με τους υπέροχους κήπους, θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην μελωδική πόλη. Το απόγευμα επιστροφή στην Βουδαπέστη. Απόψε μπορείτε προαιρετικά να πάρετε μια γεύση από την τοπική παραδοσιακή κουζίνα παρέα με τα φημισμένα τσιγγάνικα βιολιά πίνοντας «αίμα του ταύρου» το πασίγνωστο κρασί τις Ουγγαρίας.

 

5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (945χλμ.)

Νωρίς τα ξημερώματα παίρνουμε πρωινό σε πακέτο και αναχωρούμε για την επιστροφή. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην πόλη μας.